Blogs

Afhaken. Geen fijn woord.

Een paar synoniemen: afkoppelen, afvallen, afzeggen, eindigen, eruit stappen, kappen, opgeven, staken. Kortom: niet iets om blij van te worden in de context van teams en samenwerking. Maar het is wél iets om goed naar te kijken, als je het constateert in jouw team. Want het geeft een mooi inkijkje in wat onder water speelt. Vaak geeft het niet alleen informatie over de persoon die afhaakt, maar ook over de groep als geheel. Want elke medewerker – en dus jij ook – is onderdeel van een groter geheel.

Zie jij ‘afhakers’. In jouw team? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoe je mensen weer erbij haalt. En daar is geen eenduidig antwoord op (sorry). Maar we kunnen je zeker wel op weg helpen.

Eén van de tips is het gesprek aangaan met je team, langs de lijnen van de spreekcirkel: bespreken, uitspreken, afspreken en aanspreken. Een mooie manier om een ‘containerbegrip’  als teamcommunicatie eens onder de loep te nemen. Waar zit bij ons het probleem, wat kunnen we beter doen met elkaar?

Het levert zeker weten aandachtsgebieden op waar je met jouw team mee aan de slag kunt. Alleen al het gesprek erover brengt beweging. Bespreek het eens met elkaar, met of zonder koffie;) Succes!

Ben jij manager, teamleider, directeur, HR-adviseur, projectleider, programmamanager of gewoon nieuwsgierig naar teamdynamiek? En wil je vaker tips en inspiratie ontvangen van ConnectINteams? Volg ons dan op LinkedIn of instagram.